Google, yüz verileri hakkında açıklamada bulundu

Google, yüz verileri hakkında açıklamada bulundu

Şirketler teknolojilerin daha hızlı ve güvenli biçimde kullanılabilmesi için yeni yöntemler geliştiriyor. Google, yüz verileri ve depolanması ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Google, yüz verilerini kullanarak işinizi kolaylaştıracak

Kişisel verilerin teknolojiler için kullanılıyor olması ilk başta kulağa hoş geliyor olabilir. Ancak işin detayına inildiğinde ne yazık ki durum tam olarak düşündüğünüz gibi ilerlemiyor. Şirketlerde güvenlik açıklarından dolayı veri sızıntıları olması bazı kullanıcıların bu tarz teknolojilerden uzaklaşmasına sebep oluyor.

Yüz verileri diğer kişisel bilgiler gibi kolay bir şekilde değiştirilemiyor. Bu sebepten dolayı da kullanıcılar yüz verilerinin herhangi bir yerde saklanmasını istemiyor. Apple, bu konuda kullanıcılarına bu tarz verilerin herhangi bir yerde kullanılmayacağının garantisini veriyor.

Google yüz verileri bulutta depolanacak dedi

Her ne kadar Google da bu tarz açıklamalarda bulunsa da birçok kullanıcı bu konuda şirkete güvenemiyor. Şirket, Nest Hub Max ile birlikte Face Match teknolojisini tanıtmıştı. Yüz tanıma sistemi sayesinde fotoğraflarınız, notlarınız ve takviminiz direkt olarak karşınıza çıkıyor. Google yüz verileri konusunda daha titiz davrandıklarını açıkladı.

Nest Hub Max birden fazla kullanıcıyı destekliyor. Ayrıca Face ID gibi teknolojilerin aksine yüz algılama sistemi her zaman açık halde duruyor. Firma, bu verilerin ağırlıklı olarak cihazda barındırıldığını ancak kullanıcı deneyimini artırmak adına bulut sunucular ile de senkronizasyon yapıldığını belirtiyor.

 
 
 

 

KULE WEB YAZILIM

CEBRAİL MAH.SİMSAR SK. AHMET BIYIKLI İŞ MERKEZİ KAT 2 NO:8

TEKLİF AL

Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Formu Doldurunuz